Kormányablakbusz Dunaszekcsőn!

 

Baranyában is elindult a kormányablakbusz

 

Kormány döntése szerint az idei évtől kormányablak-feladatok ellátására kialakított mobilizált ügyfélszolgálatok viszik közelebb a kormányablakok által nyújtott szolgáltatásokat az állampolgárokhoz. Már a baranyai kistelepüléseken élők is igénybe vehetik a kormányablakbusz szolgáltatásait.

 

Magyarország kormánya számára kiemelten fontos, hogy az állammal kapcsolatos ügyeket mindenki egyszerűen, gyorsan, lakóhelyéhez közel tudja intézni. Ezt a célt szolgálja a Baranya Megyei Kormányhivatal kormányablakbusza is, ahol több mint 2500 ügykörben nyújthatnak be kérelmet, indíthatnak ügyet, illetve kaphatnak tájékoztatást az eljárás menetéről az ügyfelek. Az ügyintézést tapasztalt kormányablak szakügyintéző, valamint települési ügysegéd segíti.

 

A kormányablakbuszban – a korábban már megszokott ügysegédi szolgáltatások mellett – lehetőség van például a személyazonosító igazolvánnyal, lakcímkártyával, útlevéllel, vezetői engedéllyel kapcsolatos ügyintézésre, ügyfélkapu-regisztrációra is. A speciális járműben két munkaállomás, ezekhez kapcsolódóan beépített fényképezőgép, nyomtató és szkenner teszi lehetővé a helyben történő ügyintézést. A busz akadálymentesített, így mozgássérült ügyfelek fogadására is alkalmas.

 

A kormányablakbuszon bankkártyával történő fizetés biztosított, ugyanakkor felhívjuk a figyelmet, hogy elkészült okmányok átvételére, illetve gépjárművekkel kapcsolatos ügyintézésre továbbra is csak a kormányablakokban tudunk lehetőséget biztosítani.

 

A Baranya megyei kormányablakbusz a következő helyszíneken és időpontokban várja az ügyfeleket:

 

 

2019.  január  8. (kedd)

Lippó                          8.30 – 9.20 óra között

Majs                            9.45 – 10.30 óra között

Nagynyárád              10.45 – 11.45 óra között

Kölked                        12.30 – 14.00 óra között

Lánycsók                    14.30 – 16.00 óra között


2019.  január  17. (csütörtök)

Himesháza                 8.30 – 9.30 óra között

Véménd                      10.00 – 11.30 óra között

Palotabozsok              12.15 – 13.00 óra között

Somberek                   13.15 – 14.10 óra között

Dunaszekcső              14.30 – 16.00 óra között