TÉLI REZSICSÖKKENTÉS!

2018. október 15-ig igényelhető az Önkormányzati Hivatalban!

A Kormány 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozata alapján téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesülhetnek a fűtési költségek viselésével összefüggésben.

A Korm. határozat alapján háztartásonként egy darab igénybejelentés nyújtható be az érintett helyi önkormányzatnál, legkésőbb 2018. október 15. napjáig, amely határidő elmulasztása jogvesztő. Az igénybejelentő nyilatkozaton rögzíteni szükséges az igényelt fűtőanyag fajtáját, amely később nem módosítható. A háztartások 12.000.- Ft értékű természetbeni támogatásban részesülhetnek. A természetbeni támogatás a fűtőanyagra vonatkozik, a támogatás nem fedezi az egyéb, például a szállítási, darabolási költségeket.

Az igénylő személynek az adott háztartás a bejelentett lakhelye, vagy a bejelentett tartózkodási helye.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jogosult ellenőrizni, hogy az igénybejelentéssel érintett háztartás a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült.

Az igénylő nyomtatvány a honlapról letölthető, vagy a Közös Önkormányzati Hivatalban (Dunaszekcső, Kossuth u. 35. földszinti terem) kitölthető.

Kapcsolódó dokumentumok: