Máréfalván jártunk decemberben.

A Máréfalvi Rosetta Ifjúsági Egyesülettel 2017 nyarán Garamszentgyörgyön a testvér településünkön találkoztunk először. A találkozás folytatásaként 2017. november 18-án Máréfalvára kaptunk meghívást, az egyesület 9. születésnapi rendezvényére. Ezen a napon adták át a településnek, a régi Iskolából kialakított tornaszobát. A projektet a magyar állam finanszírozta. E mellett a falu lakói is sok segítséget ”kaláka munkát” vállaltak, hogy időre elkészüljön s a gyerekek használatba tudják venni. A termet Soltész Miklós államtitkár úr adta át. December 4 én gyors látogatást tettünk a Máréfalvi barátainknál, az önkormányzat és az asztalitenisz szakosztály közös ajándékával leptük meg őket.

2 db asztalitenisz versenyasztalt, 8 ütőt, és 100 db labdát vittünk Mikulás napi ajándékként. Mivel későn értünk oda így a felnőttek vették először birtokba a sportszereket. Másnap már a gyerekek is nagy örömmel püfölték a labdát.

 

Az egyesület így mutatkozik be Máréfalva honlapján:

„A Máréfalvi Rozetta Ifjúsági Egyesület szervezeti formáját tekintve, nem profitorientált szervezetként, annak tevékenységi ágazatát tekintve ifjúsági egyesületként értelmezhető. Szervezetünk 2009 óta folytat állandó tevékenységet az udvarhelyszéki térségben. Tevékenysége sokoldalú, amelyek között a környezetvédelem, hagyományőrzés, oktatás és szórakoztatás egyaránt megtalálható. Több mint 12 állandó rendezvény szervezői vagyunk, amelyek a helyi fiatalok számára biztosít lehetőséget egyéni kompetenciájuk fejlesztésére és a kulturált mederben történő szórakozásra. A szervezetünk által folytatott tevékenységek meghatározó szerepet játszanak a fiatalok szellemi fejlődésében, valamint művészi, szervező, esztétikai és közösségfejlesztő ismereteik bővítésében. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a szervezetünkben tevékenységet folytató fiatalok könnyebben illeszkednek be különböző értékrenddel rendelkező egyének csoportjába, valamint konfliktuskezelő készségük is kifinomultabb. Nem feledkezhetünk meg ugyanakkor művészi érzékenységük érvényre juttatásának jellegéről és a környezetvédelem iránti elhivatottságuk sem mellékes. Ugyanakkor népi hagyományaik iránt tanúsított elhívatottságuk példaértékű a térségben élő fiatalok számára. Célunk a fiatalok oktatásügyi, szociális, valamint kulturális érdekeinek képviselte és ilyen irányultságú érzékeik és képességeik fejlesztése.”

talalkozas_kepei  talalkozas_kepei  talalkozas_kepei

talalkozas_kepei talalkozas_kepei talalkozas_kepei

talalkozas_kepei